Michael van Gerwen reageert op verlies in kwartfinale: 'Komt hard aan'
i

PDC Darts

Michael van Gerwen reageert op verlies in kwartfinale: 'Komt hard aan'

Bart van der Wijst • 00:35, 02-01-2024 / Laatste Update: 18:16, 07-01-2024

Michael van Gerwen heeft eindelijk (via social media) gereageerd op zijn uitschakeling op het WK darts. De Nederlander vermeed de Nederlandse pers na afloop van zijn nederlaag tegen Scott Williams, maar klom in de virtuele pen.

"Ongelofelijk. Niet de manier waarop ik 2024 wilde beginnen. Ik heb vandaag mijn A-game niet gehaald en dit verlies komt hard aan. Bedankt voor de steun tijdens het wereldkampioenschap", schreef hij.

Williams

Van Gerwen verloor van Williams, die zijn beste resultaat ooit boekte op een WK. Shaggy steeg ook naar de virtuele 30e plek op de PDC Order of Merit, net achter Raymond van Barneveld. Dinsdag speelt Williams tegen landgenoot Luke Humphries voor een plekje in de finale.

Williams was na afloop blij met zijn zege. "Het voelde als mijn hoogste gemiddelde van het toernooi. Of het dat was, is een andere zaak. Ik had met 5-1 kunnen winnen, maar ik won en dat is waar het om ging."

De reactie van Van Gerwen op X:

𝗨𝗡𝗕𝗘𝗟𝗜𝗘𝗩𝗔𝗕𝗟𝗘. 💭 Not the way I wanted to start 2024. I didn’t reach my A-game today and this loss hits hard. Thanks for the support through the World Championship. 💚 pic.twitter.com/cmYWGrk4U3

— Michael Van Gerwen (@MvG180) January 1, 2024