Michael van Gerwen snapt nog niks van snelle WK darts-exit: 'Ik was er kapot van'
i

PDC

Michael van Gerwen snapt nog niks van snelle WK darts-exit: 'Ik was er kapot van'

Jeroen Rooseboom • 15:42, 03-01-2024 / Laatste Update: 13:04, 08-01-2024

Michael van Gerwen heeft voor het eerst sinds zijn verloren kwartfinale op het WK darts gereageerd. De 3-voudig wereldkampioen zegt dat hij zelf nog steeds op zoek is naar een verklaring voor zijn uitschakeling.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld voor het WK darts

Er leek niets aan de hand voor Mighty Mike. Oké, hij had de eerste set van Scott Williams verloren, maar met een indrukwekkend gemiddelde van 116.71 zette hij zichzelf weer op gelijke hoogte. Iedereen dacht dat daarna dat Van Gerwen wel even over zijn Engelse tegenstander heen zou walsen, maar niets bleek minder waar. Hij verloor met 5-3 van Williams, een speler die voor het eerst mee mocht doen aan het WK.

Vaker gebeurd

MvG gooide in 2 sets zelfs een gemiddelde onder de 80, wat voor hem uiterst zeldzaam is. "Ik heb net ook met Vincent (Van der Voort, red.) gebeld, maar hem ook moeten vertellen dat ik echt niet weet waarom dat dan gebeurt", reageert hij bij De Telegraaf. "Maar het is vaker gebeurd, hè. Dat het ineens weg was. Zo heb ik ook een aantal finales verloren dit jaar."

De darter doelt bijvoorbeeld op de UK Open-finale tegen Andrew Gilding en de finale in de Players Championship Finals tegen Luke Humphries. In beide finales had hij een flinke voorsprong: respectievelijk 9-7 en 9-5.

Van Gerwen: "Misschien gaat dat dan toch in m’n kop zitten, breekt het me een beetje op. Normaal gesproken als ik er lekker in zit zoals dit WK ook, kan me weinig overkomen. Het is iets waar ik over moet nadenken. Tot nu toe heb ik nog geen idee, maar ik moet het wel serieus nemen."

Geen smoesjes

Na de wedstrijd verschenen er allerlei speculaties over waarom hij zo slecht stond te gooien, zoals zijn management dat zei dat Van Gerwen last had van zijn maag, maar daar klopt volgens de 34-jarige niks van. "Alles wat gezegd of geschreven is wat het eventueel zou kunnen zijn, dat is het allemaal niet en heeft in ieder geval helemaal geen invloed op mijn wedstrijd gehad. Het zou heel makkelijk zijn om allemaal excuusjes op te voeren, maar iedereen weet dat ik daar niet van ben. Dit was gewoon niet zoals ik hoor te spelen."

Hij was in ieder geval wel behoorlijk ziek van zijn wanprestatie. "In de kwartfinale eruit… Kom op, man. Ik was er kapot van", aldus Van Gerwen. "Ik heb anderhalve dag gezocht naar verklaringen, maar ik kan de vinger er niet op leggen."