Michael van Gerwen uitgeschakeld op WK darts na horrorshow tegen Scott Williams
i

PRO SHOTS / ProSportsImages

Michael van Gerwen uitgeschakeld op WK darts na horrorshow tegen Scott Williams

Bart van der Wijst • 22:43, 01-01-2024 / Laatste Update: 17:28, 08-01-2024

Michael van Gerwen wordt niet voor de 4e keer wereldkampioen. De Nederlander die zichzelf al naar de eindzege praatte, werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Scott Williams. Het was een totale off-day voor Van Gerwen, die met 3-5 verloor.

Van Gerwen begon heel erg slecht aan de wedstrijd. Qua dubbels dan. De scores waren niks mis mee. Maar zonder dubbels win je geen legs en dus ging de openingsset met 3-0 naar Williams. Mighty Mike repareerde het snel met een superset, waarin hij eindigde met twee 11-darters.

Double trouble

Van Gerwen kwam daarna op voorsprong, hij pakte de set van Williams af. Toch was het nog altijd niet groots wat hij liet zien en dus kreeg hij de deksel direct weer op de neus. Shaggy deed meteen wat terug en kwam langszij. Hij profiteerde van double trouble bij de Nederlander.

Het missen op de dubbels keerde dus op meerdere momenten terug voor Van Gerwen, die op een gegeven moment 6 uit 27 was. Zijn tegenstander was een stuk zorgvuldiger op het uigooien en zorgde ervoor dat het geen walk in the park werd voor de Nederlander.

3-3

Toch was er uit het niets ineens een set waarin Van Gerwen wel alles raakte op de dubbels. Hij kwam daarmee op 3-3. Dus was alles weer in balans.

Bagger

Toch vond Van Gerwen niet de spirit om het initiatief te nemen. Het oogde allemaal net wat minder dan in het begin van het toernooi. Voor deze wedstrijd verloor MvG geen enkele set en straalde hij zelfvertrouwen uit. Dat liet hij tegen Williams niet zien. En toen ook de triples niet meer vielen werd het heel erg moeilijk voor Van Gerwen, die uiteindelijk moest toezien hoe Shaggy met zijn eerste matchdart de halve finale bereikte.

Bekijk hier de samenvatting van Van Gerwen - Williams: