Michael van Gerwen vecht zich terug tegen Stephen Bunting en staat in halve finale PCF
i

PDC

Michael van Gerwen vecht zich terug tegen Stephen Bunting en staat in halve finale PCF

Pim Huberts • 15:55, 26-11-2023 / Laatste Update: 09:11, 05-01-2024

Michael van Gerwen zich geplaatst voor de halve finale van de Players Championship Finals. Hij leek te gaan verliezen van Stephen Bunting, maar vocht zich terug. In de allesbeslissende leg gooide MvG 125 uit voor de wedstrijd. Hij won met 10-9.

In de halve finale speelt hij tegen Gabriel Clemens. De Duitser won redelijk makkelijk van Luke Woodhouse in zijn kwartfinale. Clemens en Van Gerwen speelden nog niet zo vaak tegen elkaar. Sinds juli 2020 pas 4 keer. Daarin was Van Gerwen telkens de beste.

Van Gerwen kwam op een 2-0 voorsprong en wist die voorsprong bijna 10 legs op rij te houden. Maar toen ging het mis, Bunting kwam terug en brak om 6-6 te maken. Na een gemiste 170-finish kwam de Engelsman zelf op voorsprong: 7-6.

Geschreeuw uit publiek

"Kom op, Stephen!", klonk het luid uit het publiek. Bunting stond klaar voor een 108-finish, maar moest even terug stappen. Maar ja... er is niets aan de hand als je die finish gewoon uitgooit! Bunting kwam op 8-6. Dat kwam hard aan bij Van Gerwen, die begon te missen op de dubbels.

Druk

Bunting kwam zelfs op 9-6, maar toen bleek de druk te hoog. Van Gerwen kwam terug en kan als geen ander zich helemaal terug in de wedstrijd vechten. De Engelsman gooide niets meer, terwijl bij Van Gerwen alles raak ging. Hij won in een zinderende decider, waarin de Nederlander superieur was: 10-9.

Check hier het programma van de laatste dag op de Players Championship Finals.