Michael van Gerwen verlaat Alexandra Palace zonder interview na nederlaag
i

Getty Images

Michael van Gerwen verlaat Alexandra Palace zonder interview na nederlaag

Bart van der Wijst • 23:32, 01-01-2024 / Laatste Update: 15:04, 05-01-2024

Michael van Gerwen werd op het WK darts verrassend uitgeschakeld in de kwartfinale door Scott Williams. De Nederlander zat heel de avond niet lekker in zijn vel en speelde niet goed. Dat kostte hem uiteindelijk de kop. Voor wie benieuwd is wat Van Gerwen daarover te zeggen heeft, komt bedrogen uit. De Nederlander bedankte voor een interview bij Viaplay.

"Uiteraard heeft Arjan (van der Giessen, red.) aan kamp Michael gevraagd om een interview en Michael heeft daar vanaf gezien. Hij heeft het Alexandra Palace reeds verlaten", zei presentator Koert Westerman.

Reactie Williams

Wie uiteraard wel voor de camera verscheen, was winnaar Williams. Die had niet verwacht dat hij zou winnen van Van Gerwen. "Ik dacht dat hij uit de startblokken zou knallen. Bang, bang, bang. Maar hij gaf me de kansen in de eerste 2 sets. Ik was blij om de kansjes te pakken", stelde Williams.

Lees ook: Michael van Gerwen reageert op verlies in kwartfinale: ‘Komt hard aan’

Williams zag dat Van Gerwen het moeilijk had. "Ik sta daar niet om me druk te maken om wat hij doet, ik sta daar voor mezelf. Wat ik deed was goed", vond Williams. "Het voelde als mijn hoogste gemiddelde van het toernooi. Of het dat was, is een andere zaak. Ik had met 5-1 kunnen winnen, maar ik won en dat is waar het om ging."

Update

Dinsdag kwam naar buiten dat Van Gerwen zich tijdens de partij niet lekker voelde en dat hij daarom meteen weg waas na zijn partij tegen Williams. Er waren geruchten dat er iets speelde in de privésfeer, maar daar was niks van waar.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Bekijk hier de samenvatting van Van Gerwen - Williams: