Michael van Gerwen Rob Cross Darts Masters Bahrein
Michael van Gerwen wint van Rob Cross in de kwartfinale van de Darts Masters. © Getty Images
i

Michael van Gerwen wint van Rob Cross in de kwartfinale van de Darts Masters.

Michael van Gerwen wint van Rob Cross en treft Michael Smith in halve finale Darts Masters

19:02, 19-01-2024 / Laatste Update: 19:03, 19-01-2024

Michael van Gerwen heeft in Bahrein in de kwartfinale van de Darts Masters gewonnen van Rob Cross: het werd 6 - 4. In de halve finale is Michael Smith de tegenstander.

Michael van Gerwen en Rob Cross waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en er werd keurig met de darts mee gegooid. Van Gerwen gooide een stuk hoger en bleef vooral in zijn eigen legs ver weg van Cross. Het breaken lukte echter nog niet. Na zes legs stond het keurig 3-3. Beide mannen hadden ook nog geen checkouts gemist. Allebei gingen ze nog 100% op het uitgooien. 

Evenwicht

Het evenwicht duurde voort tot vrijwel het einde van de partij. Bij 5-4 leek Cross zijn leg te houden, maar gooide 124 niet uit. Van Gerwen stond op 123 en gooide dat wel uit via de bullseye. Daarmee is Van Gerwen de halve finalist die het gaat opnemen tegen Michael Smith. We krijgen weer een Michael vs Michael. 

Littler

De andere halve finale is tussen Luke Littler en Gerwyn Price. Littler verraste eerder op de vrijdagavond nog met een negendarter. Zijn eerste pijlen van de avond waren gelijk negen perfecte pijlen.