Michael van Gerwen worstelt zich naar kwartfinales Players Championship Finals

Noah Hoogenboezem • 23:09, 25-11-2023 / Laatste Update: 22:36, 05-01-2024

De ene wedstrijd is de andere niet. Michael van Gerwen gooide zaterdagmiddag nog een gemiddelde van 118 op de Players Championship Finals, maar in de avond ging het een stuk moeizamer. MvG had het in de achtste finale moeilijk met het trage tempo van zijn Belgische tegenstander Mario Vandenbogaerde, maar won wel: 10-6.

Van Gerwen won in de tweede ronde met 6-1 van Ross Smith en verpulverde in die partij het toernooirecord van hoogste gemiddelde ooit. In de avond had hij het een stuk moeilijker en doordat ook Vandenbogaerde niet zijn beste spel speelde, werd het een echte worstelwedstrijd.

Zwak begin

Vandenbogaerde mocht aan de partij beginnen en hield 3 keer zijn eigen leg, waardoor hij de eerste pauze met een 3-2-voorsprong in ging. Van Gerwen zette na de break aan en won 4 van de 5 legs, maar kwam goed weg dat de Belg er geen 5-5 van maakte door 3 missers op de dubbel.

Meer missers

De partij kabbelde een beetje voort, maar Van Gerwen had het gaatje van 2 legs geslagen en werd weer geholpen door de Belg. Vandenbogaerde miste in leg 13 weer een hele beurt op de dubbels en Mighty Mike pakte de dubbele break voorsprong. Die gaf hij niet meer weg.

Kwartfinale

Van Gerwen speelt zondag in de kwartfinale tegen Stephen Bunting. De Engelsman versloeg Kim Huybrechts met 10-8. MvG is titelverdediger en won het toernooi al 7 keer. In de afgelopen 10 jaar wisten alleen Gary Anderson, Peter Wright en Daryl Gurney ook een keertje de titel te pakken.