Michael van Gerwen zit vol zelfvertrouwen bij WK darts: 'Ik ben nog steeds favoriet'
i

ProShots

Michael van Gerwen zit vol zelfvertrouwen bij WK darts: 'Ik ben nog steeds favoriet'

Jeroen Rooseboom • 12:18, 26-12-2023 / Laatste Update: 18:59, 04-01-2024

Michael van Gerwen komt geen zelfvertrouwen te kort op het WK darts. De Nederlander ziet zichzelf 'gewoon' als favoriet voor de eindzege.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

En dat terwijl zijn laatste WK-winst wel alweer een tijdje geleden is: 2019. De darter kende ook niet echt een heel goed jaar in aanloop naar het WK. Op verschillende grote toernooien, zoals de Grand Slam of Darts en de World Grand Prix, strandde hij al vroeg in het toernooi. Daar zette hij wel weer winst in de Premier League en de World Series tegenover.

'Ze willen van mij winnen'

In een persconferentie zegt hij: "Ik denk dat als je het iedere speler hier (op het WK darts, red.) vraagt van wie ze het liefste winnen, dan zeggen ze nog steeds mijn naam." Volgens Van Gerwen mag er geen misverstand over bestaan: hij is nog steeds topfavoriet voor de eindzege en niet Luke Humphries.

Waar hij dat op baseert? "Je vraagt nou naar de bekende weg, denk ik. Je weet donders goed dat als je het aan iedereen vraagt, dat ze nog steeds heel graag van mij willen winnen. Natuurlijk heeft hij (Humphries, red.) fantastische wedstrijden gespeeld en is hij bij de bookies wel de favoriet, maar als je aan iedereen vraagt van wie ze het liefst de finale winnen, dan zeggen ze nog steeds mijn naam."

Volgende ronde

In de eerste ronde voor MvG versloeg hij Keane Barry met 3-0 in sets. Zijn volgende tegenstander is een Nederlander. Woensdag de 27e gooit hij in de avond tegen Richard Veenstra.