Michael van Gerwen zorgt voor muisstille zaal bij EK darts na zege op Duitse publiekslieveling

Bart van der Wijst • 00:29, 29-10-2023 / Laatste Update: 10:50, 08-01-2024

Michael van Gerwen heeft voor een Nederlands onderonsje gezorgd op het European Darts Championship in Dortmund. De beste Nederlandse darter won zaterdag van de Duitse sensatie Ricardo Pietreczko: 10-7. In de kwartfinale op zondag speelt Van Gerwen tegen Gian van Veen.

Deze keer catchte Van Gerwen Pikachu wel. Onlangs verloor hij op de Euro Tour nog verrassend van Pietreczko, die uiteindelijk het German Darts Championship won. Een nieuwe stunt kwam er niet voor hem.

Jojo-partij

Pietreczko mocht beginnen en deed dat geweldig. Hij speerde een finish van 167 uit. Van Gerwen was niet onder de indruk, hield zijn eigen leg en won vervolgens ook die van zijn Duitse tegenstander. Toch lukte het hem niet om Pikachu af te schudden, sterker nog: de Duitser ging met 3-2 voor pauzeren.

Zaal stil

In de tweede sessie voerde Van Gerwen het tempo op en Pietreczko kon amper bijblijven. MvG won met 4-1 en kwam dus met 6-4 voor. Verzet gebroken, zou je denken. Maar die taaie Pietreczko was efficiënt op de dubbels en bleef in de dode hoek van Van Gerwen. Bij 7-6 gooide 145 uit en toen was Pietreczko definitief gezien. Na de zege juichte er maar één iemand in de Duitse zaal, dat was Van Gerwen, die met een 110-finish afsloot.