Michael van Gerwen is niet de favoriet in Amsterdam: 'Moet eerlijk naar mezelf zijn'
i

Getty Images

Michael van Gerwen is niet de favoriet in Amsterdam: 'Moet eerlijk naar mezelf zijn'

Marcel Roes • 18:41, 15-09-2023 / Laatste Update: 06:21, 12-12-2023

Michal van Gerwen doet dit weekend mee aan de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Maar of hij in AFAS Live dé topfavoriet is? Voor een keertje denkt hij zelf van niet, want hij kwakkelde de laatste tijd met zijn gezondheid. Of beter gezegd: met zijn gebit.

Terwijl zijn huis de laatste weken werd verbouwd, werd zijn gebit verbouwd. Tussendoor ging hij met zijn gezin naar Ibiza.

"Ja, ik heb lekker even mijn tijd genomen met het gezin", vertelt hij aan het AD. "Tot rust gekomen? Nou ja, voor zover dat kan met kinderen."

LEES OOK: Dit is het speelschema voor de World Series of Darts Finals in Amsterdam

Operatie

Het gedoe met zijn gebit gaat nog lang duren. Zijn kaken en tanden staan nog lang niet recht op elkaar. Hij zal nog een tijdje een beugel dragen. En in 2024 komt er een 2e operatie.

"Dat wordt ook een heftige ingreep", zegt hij daarover. "Dan moeten ze de boven- en onderkaak breken en goed neerzetten. Dat is wel een dingetje, maar het moet gebeuren. Wie A zegt, moet ook B zeggen. Bang? Nee, ik ben in goede handen."

Schaamte

Spijt heeft hij niet van het besluit om aan dit gedoe te beginnen. Wel schaamt hij zich soms voor de beugel en hoe het zijn spraak beïvloedt. "Schaamte? Ja, natuurlijk. Ik krop dingen vaak op en dan komt het er ooit vanzelf uit."

The Iceman

In Amsterdam is volgens Mighty Mike niet hij, maar Gerwyn Price de te kloppen man. "Ik moet nu eerlijk naar mezelf zijn, weten waar ik sta. Ik ben gewoon nog niet waar ik wil zijn. Natuurlijk ga ik erheen om te winnen. Benieuwd? Zeker weten, maar je kan jezelf alleen goed testen op het grote podium onder druk."