Michael van Gerwen: 'Dat m'n gezin gelukkig is, is mijn eerste levensbehoefte'
i

ProShots

Michael van Gerwen: 'Dat m'n gezin gelukkig is, is mijn eerste levensbehoefte'

Joris Kaper • 13:59, 10-12-2023 / Laatste Update: 04:46, 05-01-2024

Michael van Gerwen is uiteraard van de partij op het WK darts van de PDC. Op 19 december begint de 3-voudig wereldkampioen aan zijn WK tegen de winnaar van het duel tussen Keane Barry en Reynaldo Rivera. Mighty Mike heeft zijn zinnen gezet op een 4e wereldtitel, maar hij erkent ook: 'er is maar dan alleen sport', zo zegt hij in De Telegraaf.

In de krant gaat hij onder meer in op zijn carriere en het geld wat hij daarmee verdient. "Als ik moest kiezen tussen heel veel geld of gezondheid, kies ik voor het laatste. Mijn kinderen zijn bijvoorbeeld door een vruchtbaarheidsbehandeling ter wereld gekomen. We hebben problemen gehad met zwanger raken. Dan kun je al het geld van de wereld hebben, maar ik had alles daarvoor opgegeven. Dan maar een tandje minder", aldus Mighty Mike. Van Gerwen vindt het darten niet het belangrijkste in zijn leven, zo zegt hij: "Dat m’n gezin gelukkig is, is mijn eerste levensbehoefte."

Lees ook: WK darts 2024 | Programma per dag en speelschema tot aan finale

Kansen op WK

Van Gerwen wil graag een nieuwe wereldtitel, want hij vindt zelf dat hij er eigenlijk te weinig heeft. "Als ik op m’n best ben, is niemand mijn grootste uitdager", zo zegt Van Gerwen. "Je kan zoveel toernooien winnen (MvG won er 7 dit jaar), maar waar ik het afgelopen jaar het meest gelukkig van werd, waren de vakanties met mijn gezin."