Nathan Aspinall blijft tobben met pols en vreest lange afwezigheid: 'Ernstiger dan mensen denken'
i

Getty Images

Nathan Aspinall blijft tobben met pols en vreest lange afwezigheid: 'Ernstiger dan mensen denken'

Sjors Tanis • 15:21, 17-03-2022 / Laatste Update: 21:24, 11-12-2023

Nathan Aspinall is door een polsblessure afgezakt naar de 17e plek op de wereldranglijst. De Engelse darter vreest dat het daar niet bij blijft. Aspinall blijft namelijk last houden van zijn pols.

"Het is veel ernstiger dan mensen denken en de enige manier om mijn blessure permanent te verhelpen is een operatie. Om deze operatie te ondergaan, zou ik 9 maanden uitgeschakeld zijn", aldus The Asp tegenover ZXF Sports Management.

Niet alleen ontsteking

Aspinall vertelt wat er allemaal mis is in zijn pols. "Ik heb mijn pees gescheurd, mijn ligament gescheurd en ik heb een gat in mijn kraakbeen, allemaal in mijn pols. Ik kwam terug van mijn vakantie in Jamaica, ik had een MRI-scan en het bevestigde dat het geen peesontsteking was."

Toch hoopt The Asp zonder operatie terug te kunnen keren. "Op dit moment proberen we er zo goed mogelijk mee om te gaan. We proberen te zien hoe lang we het kunnen rekken. Het laatste wat ik wil is deze operatie ondergaan, maar misschien moet het toch gebeuren."

Aspinall maakte onlangs nog zijn comeback op het International Darts Open in het Duitse Riesa, waar hij verrassend de halve finales haalde.