🎥 | Nederlands onderonsje: Martijn Kleermaker verliest ook van Michael van Gerwen in mogelijk afscheid

Yvo van Dorst • 22:35, 14-11-2023 / Laatste Update: 22:57, 05-01-2024

Martijn Kleermaker heeft ook zijn laatste groepswedstrijd op de Grand Slam of Darts verloren. Na emotionele verliezen tegen Fallon Sherrock en Rob Cross, gaf The Dutch Giant eerder al aan dat hij na dit toernooi in Wolverhampton waarschijnlijk voorlopig zou stoppen. Michael van Gerwen versloeg hem in een Nederlands onderonsje met 5-4 in waarschijnlijk de voorlopig laatste wedstrijd van Kleermaker.

Kleermaker brak Van Gerwen al in de 1e set en zorgde daarmee voor een fijne start in waarschijnlijk zijn voorlopig laatste partij. De wedstrijd ging daarna met de legs mee, waardoor het al snel 3-1 werd voor Kleermaker. De al geplaatste Van Gerwen leek in de beginfase nog niet helemaal in vorm.

Belangrijke finishes

Later krikte Mighty Mike zijn gemiddelde steeds meer op en begon hij op stoom te komen. Kleermaker kreeg moeite met scoren, maar zijn finishes waren juist wat beter. Mede daardoor kwam hij op matchpoint en kwam hij met 4-2 voor tegen Van Gerwen. Uiteindelijk was het in de laatste poule een foutenfestijn, maar verzilverde Van Gerwen de break en gooide hij zijn laatste leg ook uit.