🎥 | Niels Zonneveld stopt met baan na terugwinnen PDC Tourkaart op Q-School: 'Ga vol voor het darten'

Pim Huberts • 18:48, 20-01-2023

Niels Zonneveld won zijn PDC Tourkaart terug op Q-School 2023. De 24-jarige darter stond al 2 keer eerder op het PDC WK - waaronder op het afgelopen PDC WK - maar moest zich toch terugvechten. "Deze week heb ik besproken met mijn werk dat ik mij volledig ga concentreren op het darten", vertelde Zonneveld aan Pim Huberts van Sportnieuws.nl en Darts Actueel.

Lees ook: Luxe botenbouwer Richard Veenstra pakt PDC Tourkaart: ‘M’n familie stond thuis al klaar’

Zonneveld ontdekte de dartsport op de basisschool. "Daar konden we op de vrijdagmiddagen spelen. Al konden we er nog niets van hoor." Op diezelfde plek bleek ook een jeugdvereniging te zijn. Hier speelde hij samen met Jimmy Hendriks (deelnemer PDC WK 2023) en Wessel Nijman, en kwam zijn talent naar voren.

Viaplay

Ook was Triple Z meerdere keren te zien als dartsanalist bij Viaplay. "Dat vind ik hartstikke leuk. Maar soms is het wel lastig om te analyseren hoor. Op het moment dat er iemand 6 dubbels mist, zeggen wij dat z'n dubbels niet goedlopen. Dat ziet natuurlijk iedereen", vertelt hij lachend.

Bijgeloof

De linkshandige darter draagt altijd een bandje om zijn werparm. Heeft dat nog een functie? "Nee is bijgeloof. Puur bijgeloof. Ooit gaf Berry van Peer mij zo'n bandje en toen won ik het toernooi. Daar ben ik dus altijd door mee blijven gaan."