Op deze manier(en) verliest Martijn Kleermaker sowieso zijn tourkaart
i

PDC

Op deze manier(en) verliest Martijn Kleermaker sowieso zijn tourkaart

16:05, 23-12-2023 / Laatste Update: 16:41, 08-01-2024

Eerder gaf Martijn Kleermaker al aan dat hij van plan is om zijn tourkaart in te leveren. Toch heeft hij dit nog niet officieel bevestigd bij de PDC. Aan zijn twijfel kan op de volgende manieren een einde komen.

Kleermaker is inmiddels gezakt naar de 64 plek van de Order of Merit. Deze plek is nog net genoeg om zijn tourkaart te behouden, maar als 'The Dutch Giant' nog 1 plekje zakt, valt hij uit de top 64 en verliest hij hem definitief. Verschillende spelers kunnen hem nog passeren. De ene mogelijkheid is wat realistischer dan de ander.

Scenario 1: Steve Lennon bereikt derde ronde

De makkelijkste manier dat Kleermaker zijn tourkaart verliest, is als Steve Lennon de derde ronde van het WK bereikt. De Ier kwam terug van een 2-0-achterstand in sets tegen Owen Bates om de tweede ronde te bereiken. Daarin speelt hij tegen Jonny Clayton, die een moeilijk jaar achter de rug heeft vanwege de dood van zijn vader.

Dit scenario sneuvelde, omdat Clayton won van Lennon op het WK. Toch had Kleermaker wel een ideetje om zijn tourkaart aan Lennon te geven. "Voor een krat bier", appte hij naar commentator Marco Meijer tijdens de wedstrijd Clayton - Lennon.

Scenario 2: Richard Veenstra bereikt kwartfinale

Een andere optie is dat de Nederlander Richard Veenstra de laatste acht haalt in Alexandra Palace. En hij is hard op weg! In de eerste ronde was het nog stroef tegen de Nieuw-Zeelander Ben Robb, zaterdag versloeg hij de Belg Kim Huybrechts met overtuigende cijfers om de derde ronde te bereiken: 3-0!

Veenstra speelt in de volgende ronde tegen Michael van Gerwen. Bij winst volgt een ontmoeting tegen Florian Hempel of Stephen Bunting/Ryan Joyce.

Scenario 3: één van de verrassingen bereikt halve finale

Mochten de voorgaande scenario's niet gebeuren, is er nog een laatste optie die ervoor zorgt dat Kleermaker zijn tourkaart verliest. Dat is als één van de verrassingen de halve finale bereikt. Dat zijn Berry van Peer, Jeffrey de Graaf, Luke Littler of Tomoya Goto.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts