Op het nippertje! Luke Humphries wint na een knappe comeback tegen Ricardo Pietreczko
i

Getty Images

Op het nippertje! Luke Humphries wint na een knappe comeback tegen Ricardo Pietreczko

00:06, 29-12-2023 / Laatste Update: 20:38, 07-01-2024

Luke Humphries heeft Ricardo Pietreczko met een knappe comeback verslagen. De topfavoriet voor de wereldtitel stond met 1-3 in sets achter en Pietreczko kwam zelfs op 1 leg van de overwinning. Uiteindelijk vocht Humphries zich terug en boekte hij zijn plek in de 4e ronde. Hierin speelt hij tegen Joe Cullen.

Luke Humphries leek aan het begin van de partij gewoon wakker te zijn. Hij won soepeltjes zijn eigen set en zag Pietreckzo een set later hetzelfde doen. Vanaf set 3 leek er een andere wedstrijd te zijn begonnen. Het publiek ging vol achter de Duitser staan en Humphries leek daardoor een beetje stil te vallen. Ondanks dat het niveau voor Pietreczko niet heel erg omhoog ging, wist hij wel de juiste dingen op de juiste momenten te doen. Hij brak de 3e set van Humphries en won daarna zijn eigen set met 3-0.

Met de rug tegen de muur

De opgave was daarna duidelijk voor Humphries: 3 sets achter elkaar winnen. Hij had in zijn eigen 5e set al veel moeite. Hij werd gelijk gebroken, vocht zich terug en het kwam aan op een 5e leg. In deze leg zat het dicht bij elkaar. Humphries was uiteindelijk de betere en het publiek kon op een cynisch duimpje rekenen van de nummer 3 van de wereld.

In de 6e set gingen de 2 weer gelijk tegen elkaar op. Ze bleven elkaar op de hielen zitten en ook het publiek werd feller en feller. Het was echt een strijd tussen Duitsland en Engeland. Humphries plaatste vroeg in de set een belangrijke breek. Hij hield dit vol en dwong een beslissende 7e set af.

Humphries begon zelf aan deze set en het verzet van de Duitser leek wel een beetje gebroken. Humphries stormde door de set heen en won hem uiteindelijk met 3-0. Na afloop ging hij helemaal los tegen het Duitse deel van het publiek. Zoiets zagen we nog niet eerder bij 'Cool Hand Luke'.