PDC en WDF slaan opnieuw handen ineen: PDC WK-gangers mogen ook naar Lakeside
i

PDC

PDC en WDF slaan opnieuw handen ineen: PDC WK-gangers mogen ook naar Lakeside

Pim Huberts • 19:27, 23-12-2022 / Laatste Update: 14:21, 07-01-2024

De Professional Darts Corporation (PDC) en de World Darts Federation (WDF) zijn opnieuw een stapje tot elkaar gekomen. Waar vroeger de PDC en de BDO elkaar niet konden uitstaan, zullen er in 2023 opnieuw regelingen getroffen worden die goed zijn voor beide dartbonden.

Zo heeft de WDF - de dartbond die de amateurtak overnam van de failliete BDO - het voor elkaar gekregen dat spelers die op het afgelopen PDC WK hebben gestaan én zich plaatsten voor het WDF WK, ook aan het 'amateur'-WK mee mogen doen. In de BDO-tijd was dit strikt verboden. Wel wordt het WDF WK gewoon gespeeld in het legendarische Lakeside.

En dat betekent dat Lisa Ashton, Sebastian Białecki, Beau Greaves, Robert Owen, Ben Robb en Raymond Smith gewoon in actie mogen komen op het Lakeside-WK. Dit WK wordt gespeeld tussen 2 en 10 december 2023, vóór het PDC WK. De regeling geldt alleen voor darters zonder PDC-tourcard. We zullen Raymond van Barneveld dus niet terugzien op Lakeside.

WK in december

Vorig jaar werd er ook al een regeling getroffen tussen de dartbonden. Toen werd het Lakeside-WK nog in januari gehouden en wonnen een aantal gekwalificeerden een PDC Tour Card in diezelfde maand. Deze darters mochten voor 1 keer wél aan Lakeside meedoen.

Of darters ook na het WDF Lakeside-WK van 2023 op beide WK's mogen staan, is niet bekend.