PDC gooit Menzies uit Q-School na iets te lang wc-bezoekje: 'Sh*t happens'
i

Getty Images

PDC gooit Menzies uit Q-School na iets te lang wc-bezoekje: 'Sh*t happens'

Bart van der Wijst • 22:48, 08-02-2021 / Laatste Update: 01:49, 05-01-2024

Cameron Menzies hoopt via Q-School weer een tourkaart te bemachtigen voor de PDC. Maar dan moet de Schotse darter wel wat beter opletten. Menzies werd tijdens de 1e dag van Q-School in Milton Keynes namelijk buiten geschopt.

Menzies begon lekker aan de dag met zeges tegen Craig Rust (6-1) en James Woodhouse (6-2). Bij de laatste 64 stond een pot tegen Adam Smith-Neale op het programma. Laatstgenoemde zat echter vreselijk lang te wachten op Menzies. Die moest nodig naar de wc en kwam daardoor te laat aan de oche. De organisatie knikkerde hem gelijk buiten.

Uitleg

"Maat, ik moest poepen", reageerde Menzies volgens The Sun. "Ik had 10 minuten tussen de wedstrijden door, dus ik besloot naar het invalidentoilet te gaan. De normale wc's zijn namelijk een zooitje hier. Ze (de organisatie, red.) belde me en vroegen waar ik was. Ik zei: 'ik zit op de wc'. Toen ik terugkwam werd ik uit het toernooi gegooid."

"Ik begrijp de regels volledig, maar ik moest echt nodig man. Ach ja, sh*t happens", aldus Menzies, die dinsdag en woensdag nog een kans krijgt om de Final Stage van Q-School te bereiken.

Voor Menzies was het niet de 1e keer dat zoiets gebeurde. In 2019 was hij verdwaald tijdens de UK Open en kwam hij ook al eens te laat bij de oche.