PDC komt met nieuwe toevoeging: darters kunnen op WK eigen Ballon D'Or winnen
i

Pro Shots

PDC komt met nieuwe toevoeging: darters kunnen op WK eigen Ballon D'Or winnen

Yvo van Dorst • 12:20, 04-12-2023

De darters die over een aantal weken mee gaan doen aan het PDC WK Darts, kunnen naast de titel nog een andere mooie prijs winnen. De Ballon D'Art Trophy is dit jaar voor het eerst in het leven geroepen en is de darts-versie van de belangrijke voetbalprijs de Ballon D'Or.

Paddy Power is de hoofdsponsor van het WK en riep ook de Ballon D'Art trofee in het leven. De darter die op het WK de meeste 180's gooit wint de nieuwe prijs en is daarmee de eerste winnaar ooit. Het is een flinke trofee die meer dan een meter hoog is, maar de meeste spelers zullen liever het WK op hun naam schrijven.

Reclamestunt

Eerder maakte het Ierse gokbedrijf Paddy Power bekend dat de triple 20 groen wordt in plaats van rood, maar dat bleek een reclamestunt. Het bedrijf gaat wel voor elke 180 die wordt gegooid, 1000 euro doneren in de strijd tegen prostaatkanker.

'Niet meer dan terecht'

Volgens Paddy Power is het niet meer dan terecht dat de dartswereld nu ook een eigen Ballon D'Or heeft. "Voetbal heeft de Ballon d’Or, dus het is niet meer dan terecht dat darten de Ballon d’Art heeft. De trofee wordt overhandigd aan de speler die letterlijk in zijn eentje verantwoordelijk is voor het inzamelen van het grootste geldbedrag voor Prostate Cancer UK tijdens het toernooi. Dat is niet meer dan terecht."