PDC verbiedt darters om aan Lakeside-WK mee te doen: Beau Greaves genaaid
i

Pro Shots

PDC verbiedt darters om aan Lakeside-WK mee te doen: Beau Greaves genaaid

Pim Huberts • 22:14, 13-09-2023 / Laatste Update: 05:48, 12-12-2023

De PDC wil niet dat darters in hetzelfde jaar aan het WK darts van de PDC én de WDF meedoen. Dat liet de World Darts Federation woensdag weten in een statement. Deze regel betekent dat Beau Greaves, Luke Littler en waarschijnlijk Berry van Peer een keuze moeten maken.

De darters kwalificeerden zich voor het (echte) WK van de PDC en het (amateur) WK van de WDF, gehouden op het historische Lakeside. "De WDF zal de komende weken praten met de spelers om te kijken welk WK ze willen spelen", schrijft de WDF.

Amateurs

Toen de British Darts Organisation (BDO) nog bestond, mochten darters ook al geen dubbele WK's spelen. Maar met de ingang van de WDF als nieuwe hoofdamateurtak was er hoop voor samenwerking. Dit blijkt niet het geval.

Beau Greaves

De meeste darters zullen voor de PDC kiezen: waar het grote geld te vinden is. De grote vraag is of wereldkampioene Beau Greaves hetzelfde doet. De Engelse topdartsters koos al eerder WDF-toernooien boven PDC-toernooien.

Van Peer

Berry van Peer won dit jaar de Dutch Open en kwalificeerde zich voor het WDF WK. Maar hij staat ook eerste op de Challenge Tour Order of Merit, wat een plekje op het PDC WK verzekert. Ook hij zal waarschijnlijk een keuze moeten maken.