🎥 | WK darts: Michael van Gerwen stuurt tegenvallende Dirk van Duijvenbode naar huis

Trevor Wagener • 23:34, 30-12-2022

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van het PDC WK darts 2023! De 33-jarige meervoudig kampioen was vrijdagavond in het Alexandra Palace Dirk van Duijvenbode gemakkelijk de baas in een Nederlands onderonsje: 4-1.

De wedstrijd begon enerverend: beide heren pikte elkaars leg af en leken er een spannende pot van te willen maken. Hoewel Van Duijvenbode aanvankelijk sterker finishte dan Van Gerwen, waaronder deze 170-finish, was zijn 1e pijl niet supergoed. Daar waar Van Gerwen langzaamaan zijn dubbels wél vond, nam de Brabander een voorsprong.

Van Gerwen-video's

In de 3e set slaagde Van Gerwen er net niet in om het gaatje nóg groter te maken toen hij 116 niet uitgooide. In de 4e set (2-1 stand) leken beide heren bij gelijk opgaande legs plots te kwakkelen op hun dubbels, maar Van Duijvenbode vond ze toch, al ging de set naar De Groene Sloopkogel.

Later in de wedstrijd werd het verkeer eenzijdiger en trok Van Gerwen de pot naar zich toe. Hij stond zijn voorsprong niet meer af, bleef zijn gemiddelde boven de 100 houden en mocht zich na een strakke Shanghai-finish op zijn 1e matchdart melden in de kwartfinale.

Volgende WK-tegenstander Van Gerwen

In de kwartfinale staat Van Gerwen tegenover Chris Dobey. Hij was op dezelfde avond Rob Cross de baas.