🎥 | WK darts: Gabriel Clemens verrast en blaast Gerwyn Price van de oche

Trevor Wagener • 22:51, 01-01-2023 / Laatste Update: 13:49, 07-01-2024

Gabriel Clemens heeft voor een daverende verrassing gezorgd op het PDC WK darts! De 39-jarige Duitser plaatste zich voor de halve finale na een mega-stunt tegen favoriet Gerwyn Price: 5-1!

De 37-jarige Welshman - de nummer 1 van de wereld - opende de wedstrijd nog met een heerlijke 1e leg (140 finish) en pakte de 1e set, maar moest daarna achter Clemens aan. Naarmate de partij vorderde, kwam de Duitser steeds beter in zijn spel en krikte hij zijn scorende gemiddelde leg voor leg op.

Kletterende Clemens

Clemens zette zijn topvorm door en ging finishend steeds beter gooien. Zo pakte hij de set van Price af en ging de break in met een 1-3-voorsprong. Price, die volop werd uitgefloten en -gejoeld door het publiek, zette - bij uitzondering - van gekkigheid maar een koptelefoon op maar de gadget hielp niet.

In de volgende set, die wederom naar The German Giant ging, ging de koptelefoon weer af en werden deze vervangen door groene oordoppen. Het publiek daarentegen bleef joelen en voor Clemens juichen.

Exit Price

Die laatste gooide zich dan ook op zijn 1e matchdart soeverein naar een historische plek in de halve finale. Net als vorig jaar vond Price zijn WK-Waterloo in de kwartfinale.

CLEMENS A SET AWAY!

Gabriel Clemens is on the brink of the biggest win of his life, extending his advantage to 4-1 and he's breezing his way to the last four...#WCDarts | QF

📺 https://t.co/37DNuuK5Me pic.twitter.com/dHbS3QUvv3

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 1, 2023

The Silence of the Fans... 🎧 pic.twitter.com/zkXmTYuqBx

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 1, 2023

CLEMENS TAKES THE LEAD!

Gabriel Clemens means BUSINESS!

The German takes the third set, entering a slender 2-1 lead in a race to five...

WOW!#WCDarts | QF

📺 https://t.co/37DNuuK5Me pic.twitter.com/BRBdbLrNN1

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 1, 2023