Van der Voort snapt vakantie nemende vriend Van Gerwen wel: 'Wordt anders een sleur'
i

Kelly Deckers/PDC

Van der Voort snapt vakantie nemende vriend Van Gerwen wel: 'Wordt anders een sleur'

Trevor Wagener • 19:13, 20-07-2023 / Laatste Update: 10:31, 12-12-2023

Topdarter Vincent van der Voort stak wereldtopper en goede vriend Michael van Gerwen bij NOS een spreekwoordelijk sportief hart onder de riem. De 'Dutch Destroyer' heeft er alle vertrouwen in dat een maandje vrij de meervoudig wereldkampioen goed zal doen.

De 34-jarige Van Gerwen vloog er eerder deze week verrassend vroeg uit op de tot nu toe knotsgekke World Matchplay. De titelhouder verslikte zich in de openingsronde verbazingwekkend genoeg in de ervaren Brendan Dolan en was na afloop zichtbaar teleurgesteld.

Daarbij moet gezegd worden dat MvG een lastig periode doormaakte: recent werd hij geopereerd aan zijn gebit en moest de World Cup aan zich voorbij laten gaan. Komende augustus neemt de Nederlander dan ook vakantie. Groot gelijk, aldus Van der Voort.

Lees ook: MVG na verrassende World Matchplay-exit! 'Klote'

Michael van Gerwen pakt maandje vakantie

"Dat is verstandig van hem", aldus de 47-jarige Noord-Hollander tegen het eerder genoemde medium 0ver het besluit. "Zo krijgt Michael later ook weer goede zin in tv-toernooien. Anders wordt het een beetje een sleur. Er staat veel druk op en er wordt veel van hem verwacht. Op vrije dagen moet hij weer promo-video's opnemen."

Gelukkig voor hem kan Van Gerwen nederlagen goed verwerken, besloot Van der Voort. "Dat is een kwaliteit. Hij baalt 2 dagen en gaat daarna weer verder."