Peter Wright grijpt weer naar WK-winnende dartpijlen: 'Tijd om de rest van het bord te blazen'
i

Getty Images

Peter Wright grijpt weer naar WK-winnende dartpijlen: 'Tijd om de rest van het bord te blazen'

Bart van der Wijst • 18:32, 20-04-2022 / Laatste Update: 03:43, 12-12-2023

Peter Wright wisselt vaker van dartpijlen dan de Uruguayaanse cultspits Sebastián Abreu van club. Maar 'Snakebite' wil daar nu vanaf. De regerend wereldkampioen is hopeloos uit vorm en wil weer wedstrijden - nee, nog belangrijker toernooien - gaan winnen. Daardoor switcht hij voor de allerlaatste keer (geloof het zelf, Peter 😉) naar zijn WK-winnende setje pijlen.

"Nadat ik terugkwam van München (afgelopen weekend, red.), heb ik tegen mezelf gezegd dat ik niet meer moet rommelen met mijn darts. Ik heb een paar domme keuzes gemaakt, daarom zijn mijn resultaten zo wisselvallig", vertelde de Schot tegenover de PDC.

"Het ene moment gooi ik 100+ gemiddeld en het andere moment scoor ik gemiddeld 80. Door het gebrek aan consistentie win je geen wedstrijden."

Premier League

Wright begon nog leuk na zijn WK-winst. Op speelronde 1 van de Premier League Darts was hij de beste. Daarna kwam de klad er behoorlijk in en inmiddels zit 'Snakebite' al 9 speelrondes zonder eindzege. Wel staat hij nog in de top-4 die recht geeft op play-offs.

"Het is tijd om weer mijn gouden pijlen (die hem de wereldtitel bezorgden, red.) te gebruiken. Daarmee ga ik iedereen van het bord blazen. Er breekt een belangrijke periode aan. Er zijn niet veel speelweken meer te gaan in de Premier League, daarnaast wil ik ook in vorm zijn voor het toernooi in New York (3-4 juni)."