🎥 | Peter Wright verrassende winnaar van het EK darts

Joris Kaper • 08:52, 30-10-2023 / Laatste Update: 21:17, 07-01-2024

Peter Wright is zondag de verrassende winnaar geworden van het European Championship, oftewel het EK darts. De Schot won in de finale van James Wade, die eigenlijk ook al verrassend in de finale stond. En dat had ook zomaar een finale tussen 2 Nederlanders kunnen zijn, maar Gian van Veen en Danny Noppert verloren hun partijen in de halve finale.

Peter Wright kende tot dusver een teleurstellend seizoen, waarin hij worstelde met zijn vorm en daarbij zo'n beetje bij elke wedstrijd van pijlen wisselde. Maar op het EK darts viel opeens alles op zijn plek voor de nummer 3 van de wereld, die door zijn eindzege nu weer 2e staat op de Order of Merit. Dat gaat trouwens ten koste van Mighty Mike, die in de kwartfinales verloor van Gian van Veen en 1 plek zakt op de darts ranglijst.

Road to the final

Peter Snakebite Wright won op het EK achtereenvolgens van Gabriel Clemens, wereldkampioen Michael Smith, Chris Dobey en Danny Noppert, voordat hij in de finale Wade te slim af was. Het volgende grote toernooi van de PDC is de Grand Slam of Darts, waar Wright ook aanwezig zal zijn als kersverse EK-winnaar. Op naar de volgende titel, Peter?