Peter Wright zei tegen z'n vrouw nadat hij Luke Littler zag: 'Denk niet dat ik bij Premier League zit'
Peter Wright © Getty Images

Peter Wright zei tegen z'n vrouw nadat hij Luke Littler zag: 'Denk niet dat ik bij Premier League zit'

17:20, 30-01-2024

Peter Wright sprak na de TOTO Dutch Darts Masters over de Premier League Darts. De Schot gaf toe dat hij dacht dat hij er niet bij zat, vanwege dartsensatie Luke Littler.

"Ik zei tegen Jo; 'Ik denk dat ik er niet bij zit'", blikt Wright terug bij Online Darts. Jo is de vrouw van de tweevoudig wereldkampioen. "Luke haalde uiteindelijk de WK-finale, dus hij moest er wel bijzitten. Ik ben blij dat hij meedoet, hij zorgt voor bezette stoelen." Uiteindelijk doen Wright én Littler mee aan de Premier League Darts.

Wright kijkt met bewondering naar de 17-jarige Littler. "Blijkbaar oefent hij niet eens! In de oefenruimte doet hij dat niet, hij gaat gewoon zitten en doet niets. Dus ik denk dat hij al geoefend heeft voordat hij hier komt... Maar ja, wat een talent. Het is geweldig voor de sport en ik kan niet wachten om hem met beide benen op de grond te zetten."

Littler zorgt voor nieuwe aanwas

Wright geeft aan dat Littler ook voor nieuwe darters zorgt. "Bij mij in de regio hebben veel kinderen zich aangemeld voor de jeugdacademies vanwege Littler. Blijkbaar hoef je geen 50 jaar meer te zijn om je eerste wereldtitel te pakken zoals ik deed. Hij was al enorm dichtbij op 16-jarige leeftijd."