🎥 | Jonny Clayton verslaat Peter Wright en pakt 2e Premier League-avondzege op rij

Trevor Wagener • 02:03, 07-04-2023 / Laatste Update: 22:25, 11-12-2023

Darter Jonny Clayton heeft donderdag een dikke streep onder zijn topvorm gezet. De 48-jarige 'Ferret' was in de Premier League-finale in Birmingham met 5-6 te sterk voor Peter Wright.

Daarmee bekroonde Clayton een absolute topavond met een nieuwe eindzege: vorige week was hij óók al de beste in speelronde 9. Hij begon de avond met een overwinning op Nathan Aspinall (6-4) en zette daarna Michael van Gerwen na een qua scores gelijk opgaande strijd alsnog te kijk.

Wright behaalde de finale na een dikke zege op wereldkampioen Michael Smith (6-1) en een lekkere triomf op Gerwyn Price (6-5) in de halve eindstrijd. Price won op zijn beurt een ronde van Dimitri Van den Bergh met dezelfde cijfers. Van Gerwen opende de avond met een klinkende revanche-zege op Chris Dobey, maar kon dat tegen Clayton geen gevolg geven.

Reactie Clayton na PL-zege in Birmingham

"Back to back-overwinningen", glunderde Clayton over zijn recente Premier League-prestaties. "Ik had dit niet verwacht, maar dat maakt het niet minder mooi", besprak hij zijn overwinning en zijn stijging in de algemene ranking. "Het ging vanavond lekker. Ik heb een lach op mijn gezicht en die gaat er voorlopig nog niet vanaf."

Op 13 april gaat de Premier League naar Brighton. Weer een week later komen alle topdarters naar Rotterdam. In totaal zijn er nog 6 speelrondes te spelen.