Programma WK darts op maandag 20 december: Barney en Kuivenhoven naar de oche
i

Lawrence Lustig/PDC

Programma WK darts op maandag 20 december: Barney en Kuivenhoven naar de oche

Eimert Pruis • 12:22, 20-12-2021 / Laatste Update: 09:16, 12-12-2023

Het WK darts dendert maandag 20 december gewoon door. Geen middagprogramma helaas, maar wel een mooie avondsessie. Twee Nederlanders mogen hun wandel naar de oche maken. Raymond van Barneveld en Maik Kuivenhoven.

Barney staat in de 1e ronde. De vroegere wereldtopper is wat afgezakt en heeft geen beschermde status. Van Barneveld moet dus gewoon de 1e ronde spelen.

Barney's comeback

Het betekent ook de rentree van Barney. De 5-voudig wereldkampioen verloor twee jaar geleden van Darin Young en gaf er de brui aan. Maar zoals wel eerder in zijn dartsloopbaan besloot hij toch tot een comeback. Mede door een mooie titel op de Pro Tour kwalificeerde de Hagenaar zich voor het WK in Alexandra Palace.

In de 1e ronde speelt Van Barneveld tegen een exotische tegenstander. Lourence Ilagan, afkomstig van de Filipijnen, staat tegenover de Nederlander.

Meer Hollandse glorie

Daarnaast komt er nog een Nederlander in actie maandagavond. Kuivenhoven versloeg al een personage uit The Big Bang Theory en staat al in de 2e ronde van het WK darts. Het wordt een helse opgave voor Kuivenhoven met James Wade, de nummer 4 van de wereld, als opponent.

Kuivenhoven heeft er zin in vanavond

Wat is het (avond)programma van het WK darts op maandag 20 december?

Luke Woodhouse - James Wilson (1e ronde)

Rusty-Jake Rodriguez - Ben Robb (1e ronde)

Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan (1e ronde)

James Wade - Maik Kuivenhoven (2e ronde)

Waar kan ik maandag 20 december het WK darts op tv kijken?

Het WK darts 2022 wordt op RTL7 uitgezonden. Het tv-programma begint om 19.54 uur. Mocht je een abonnement op Videoland hebben dan kan je ook daar terecht.