Raymond van Barneveld en coach net voor WK darts uit elkaar: 'Met mij valt soms niet te werken'
i

PDC

Raymond van Barneveld en coach net voor WK darts uit elkaar: 'Met mij valt soms niet te werken'

Pim Huberts • 15:53, 09-12-2023 / Laatste Update: 10:07, 07-01-2024

Raymond van Barneveld en zijn coach Iwe Kuitert zijn uit elkaar, meldt het AD. Kuitert overtuigde Van Barneveld om de pijlen weer op te pakken, nadat Barney eind 2019 afscheid nam van de sport. De darter gaat nu zonder begeleiding richting het WK darts, dat op 15 december begint. Beide mannen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan.

Check: WK darts 2024 | Programma per dag en speelschema tot aan finale

"Voor na het WK zoek ik iemand die de begeleiding oppakt, tijdens het WK doe ik het even zelf", vertelt de nummer 29 van de wereld aan de krant. "Wat ik zoek? Iemand met een plan, iemand die even een kloppie op je deur geeft als je 4 dagen in Barnsley bent en je de eerste 2 dagen meteen verliest."

Klik niet belangrijk

Het vinden van een nieuwe coach zal niet gemakkelijk worden. "Mensen met dartskennis die er ook de tijd voor vrij kunnen maken, liggen niet voor het oprapen. Een klik? Dat vind ik niet zo belangrijk", vertelt Van Barneveld verder. "Met mij valt soms toch niet te werken."

Jeffrey de Zwaan

Van Barneveld vormde de afgelopen jaren samen met coach Iwe Kuitert en manager Ben de Kok een team met collega-darter Jeffrey de Zwaan. Met Kuitert is de samenwerking gestopt. Met De Zwaan vormt Van Barneveld vanaf na het WK geen team meer. Wel blijven beide darters bij sponsor Benji, waardoor De Kok Van Barnevelds manager blijft. Eerder ging het gerucht dat Van Barneveld 'gebroken' zou zijn met Kuitert, maar dat is niet waar, zo verzekert ook Kuitert. "We zijn goed uit elkaar gegaan."

Check: Prijzengeld WK darts: zoveel geld verdienen de darters per ronde

WK darts

Van Barneveld speelt in december zijn 17e WK darts bij de PDC. Op vrijdag 22 december dart hij tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Radek Szaganski en Marko Kantele.

Check hier zijn interview met Double Top: