Raymond van Barneveld gooit fantastisch in eerste wedstrijd op WK darts: 3-1 tegen Radek Szaganski
i

Getty Images

Raymond van Barneveld gooit fantastisch in eerste wedstrijd op WK darts: 3-1 tegen Radek Szaganski

Brian Vesseur • 00:11, 23-12-2023 / Laatste Update: 20:14, 04-01-2024

Raymond van Barneveld heeft overtuigend gewonnen van een goed spelende Radek Szaganski. Barney won zijn eerste wedstijd op het WK darts met 3-1. Hij gooide gemiddeld bijna 100. Zijn Poolse tegenstander kwam iets boven de 93 uit. Op naar de derde ronde!

Voor Barney begon het toernooi in de tweede ronde. Omdat hij de nummer 29 van de wereld is, mocht hij de eerste ronde overslaan. Szaganski won in de eerste ronde van Marko Kantele uit Finland: 3-2. Op papier was Van Barneveld dan ook de grote favoriet tegen de nummer 69 van de wereld.

Al vooraf 1-0 voor

De opkomst van de Nederlander moet altijd voelen als een 1-0 voorsprong voor hem. Na het welbekende Eye of the Tiger volgde natuurlijk luidkeels 'Barney Army!' uit het publiek. En die 1-0 voorsprong kreeg hij ook, door de eerste set met 3-1 te winnen! Hij gooide zijn derde winnende leg in 11 pijlen uit. Van Barneveld gooide in die eerste set 98 gemiddeld.

In de tweede set ging Van Barneveld vrolijk verder. Hij kwam 2-0 voor in legs en gooide 5 van zijn 8 dubbels uit. Bij de 3-0 had hij iets meer moeite met zijn dubbel gooien, maar natuurlijk lukte het Barney toch: 2-0 in sets!

Op naar de zege!

In de derde set kreeg Van Barneveld het iets zwaarder. Hij kwam 1-0 én 2-1 achter in legs tegen de Pool. De Nederlander hield zijn eigen leg en kwam weer op 2-2. Vervolgens moest hij Szaganski dus breken om in 3-0 in sets te winnen. Dat lukte niet: 2-1 in sets.

Er moest dus een vierde set aan te pas komen. Van Barneveld kwam meteen voor, door in 2 pijlen 98 uit te gooien. Szaganski gooide écht niet slecht, zo kwam hij op 1-1, maar Barney was in ouderwetse topvorm. Hij won uiteindelijk de set met 3-2.

Derde ronde

In de derde ronde neemt Van Barneveld het op tegen Jim Williams, die 3-0 van Peter Wright won. De route naar de kwartfinale van het WK darts ligt overigens redelijk open voor de Nederlander.