Hierom gaat het huwelijk van darter Raymond van Barneveld op 18 september NIET door
i

Pro Shots

Hierom gaat het huwelijk van darter Raymond van Barneveld op 18 september NIET door

Trevor Wagener • 10:12, 10-08-2023 / Laatste Update: 07:10, 12-12-2023

Dartfans, letten we even op? Het huwelijk van topdarter Raymond van Barneveld, dat op 18 september van dit jaar op de agenda geprikt was, gaat volgens 433 darts niet meer door. De reden ligt bij Barneys allergrootste passie.

Van Barneveld is al een tijdje samen met de Britse Julia Evans. De 56-jarige Hagenaar ging vorig jaar voor een 2e keer in zijn leven op zijn knieën, waarna hij toen bij Shownieuws bekendmaakte dat hij in huwelijksbootje zou stappen.

Huwelijk Van Barneveld gaat NIET door

"We gaan niet in Nederland, maar op Cyprus trouwen", zei Van Barneveld toen opgetogen. "Nu gaan we langzaamaan voorbereidingen treffen." Ook Evans keek ernaar uit. "Het wordt druk want we hebben veel te regelen, maar dat is ook heel leuk!"

Waarom dan cancelen? 18 september is de dag na de finaledag van de aankomende World Series Finals in Amsterdam, die van vrijdag 15 september tot en met zondag de 17e in het AFAS Live worden gehouden.

Gezien de positie van Van Barneveld op de World Series Order of Merit (12e) én zijn halve finale-plek bij de World Series Finals in Bahrein is de kans groot dat hij voor het event in de hoofdstad wordt uitgenodigd. Stel dat gebeurt en het gaat goed, zou hij een dag na een mogelijke finale al moeten trouwen.

Save the date: Barneys huwelijksfeest

Dat zou uiteraard íets te veel van het goede zijn, waarna het eerdergenoemde medium bij de dartlegende informeerde over hoe en wat. Van Barneveld gaf tekst en uitleg: hij en Julia hebben het huwelijksfeest daarom met een dag verplaatst naar dinsdag 19 september. Een maand geleden overkwam de Belg Dimitri Van den Bergh nog hetzelfde met zijn verloofde Evi Loyaert.