Raymond van Barneveld: 'Ik wil nog minimaal 3 jaar door met darten'
i

ProShots

Raymond van Barneveld: 'Ik wil nog minimaal 3 jaar door met darten'

Joris Kaper • 12:56, 10-12-2023 / Laatste Update: 18:38, 08-01-2024

Raymond van Barneveld gaat nog zeker 3 jaar door met darten. Dat zegt de 5-voudig wereldkampioen in het AD. "Want als je stopt, raak je al je sponsors kwijt. Als je niet meer op televisie komt, word je ook niet meer gevraagd voor demonstraties. Waar ga je anders van leven?", aldus de PDC-wereldkampioen van 2007.

Barney liet zaterdag al weten gebroken te hebben met zijn coach Iwe Kuitert, dus op het komende WK zal hij het zonder begeleiding van zijn voormalig trainer moeten doen. Van Barneveld liet ook weten dat de samenwerking met manager Ben de Kok en de trainingen samen met Jeffrey de Zwaan zijn gestopt.

Lees ook: WK darts 2024 | Programma per dag en speelschema tot aan finale

Nog niet financieel onafhankelijk

Barney zegt in het interview zichzelf nog niet financieel onafhankelijk te hebben gespeeld. "Dus ja, ik moet doorgaan. Als je stopt, raak je al je sponsors kwijt. Als je niet meer op televisie komt, word je ook niet meer gevraagd voor demonstraties. Waar ga je anders van leven?"

'Nog te leuk'

Maar toegegeven: Van Barneveld vindt het darten ook gewoon nog te leuk. "Ik heb na mijn comeback de top 32 gehaald en dat is niet voor iedereen weggelegd. Dat komt door geloof en doorzettingsvermogen. Uiteindelijk wil ik naar een plek in de top-16 of zelfs nog hoger. Realistisch? Weet ik niet, maar de dromen zijn er wel. Als dat jaren worden waarin ik geen ronde meer win en alles gaat knagen... ja, dan moet je jezelf weer in de spiegel gaan aankijken", aldus Van Barneveld tegenover het AD.

Lees ook: Prijzengeld WK darts: zoveel geld verdienen de darters per ronde