🎥 | Raymond van Barneveld is chill en gemotiveerd: 'Twijfels over stoppen maakten me gek'

Trevor Wagener • 19:58, 05-02-2021 / Laatste Update: 16:37, 07-01-2024

De legendarische darter Raymond van Barneveld sprak met de PDC openhartig over van alles: Over darts, de Q school, mentale problemen, corona... werkelijk alles! Wat opviel was de welbespraaktheid van de darter, die rustig en afgewogen overkwam.

Barney zit goed in zijn vel. "De corona kwam langs, maar ik voel me fris. Ik ben vrij in mijn hoofd. Ik houd van de darts en kijk alles." Hij weet waar hij vandaan kwam.

Focus goed

"De gedachten over definitief met pensioen gaan zorgden voor problemen. Bij mijzelf, ook bij mijn familie. Ik werd depressief en dat had effect op hen." Hij zei dat hij zich helemaal probeerde op te laden voor de Q School na zijn sabbatical.

"Sponsoren zeiden van 'waarom doe je het niet gewoon?', ik wist dat dit zou gebeuren." Zijn afscheid werd een probleem. "Die moest gecanceld worden, als ik door zou gaan. Alles was geregeld en de kaartjes verkocht." Barney kwam daar dus op terug, want de liefde voor de darts won. "Ik had geen dromen meer en zag het als werk."

Love the darts

Het is de beste baan ter wereld, aldus Barney. "Ik ging omdenken en realistischer denken en er weer van genieten. Van presteren op het hoogste niveau. Iedereen de beste RvB geven om te herinneren. Mijn familie, geliefden en fans."

Toen zijn ranking naar beneden ging, had hij niks meer te verliezen. "Alles wat je nu oppakt is bonus. De enige manier om omhoog te klimmen, is winnen en dus mooi meegenomen. Dat is mijn doel."