Raymond van Barneveld profiteert optimaal van missers Jim Williams op WK darts
i

Getty Images

Raymond van Barneveld profiteert optimaal van missers Jim Williams op WK darts

Bart van der Wijst • 18:36, 29-12-2023 / Laatste Update: 18:08, 05-01-2024

Raymond van Barneveld is door naar de vierde ronde van het WK darts! Vraag niet hoe, maar de Nederlander won van Jim Williams. Barney mag vooral zijn tegenstander bedanken, want die miste veel dubbels op belangrijke momenten. Van Barneveld won met 4-1 in sets - al ziet het er op papier makkelijker uit dan het was.

Het begin was stroef, behoorlijk stroef zelfs, voor Van Barneveld. Hij moest toekijken hoe Williams de partij startte met een 135-finish. Desondanks won Barney toch zijn eigen set, maar vooral dankzij de missers van Williams. De Welshman maakte er een set later wel 1-1 van.

Twee keer 3-0

Van Barneveld kwam daarna wat beter in zijn spel. Hij werd natuurlijk ook in het zadel geholpen door Williams. Tot ieders verbazing won Barney set 3 met 3-0 en dat gebeurde een set later opnieuw. Dus stond Van Barneveld zonder groots te spelen toch op 3-1 in sets.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld op het WK darts

Mentaal

In de 5e set liet de 5-voudig wereldkampioen wel goede dingen zien. Bij finishes rond de 70 en 80 was het iedere keer direct raak nadat hij de triple raakte. Op matchpoint haperde de motor wat, want Barney miste 5 wedstrijdpijlen. Pas bij de 7e was het raak, dus staat er een mooi affiche op de planning in de vierde ronde: Van Barneveld tegen Luke Littler.

De grootste overwinning die Van Barneveld boekte is op mentaal gebied. Vaak zagen we in het verleden dat Barney zijn koppie liet hangen als zijn pijlen niet op de juiste plek belandden, dat was tegen Williams niet. Voor de partij tegen Littler moet het scorend wel wat beter, weet ook de Nederlander.

De winnende leg van Van Barneveld: