Raymond van Barneveld toegesproken door PDC tijdens WK-wedstrijd: 'Stond hij niet bij stil'
i

PDC

Raymond van Barneveld toegesproken door PDC tijdens WK-wedstrijd: 'Stond hij niet bij stil'

Pim Huberts • 19:07, 25-12-2023 / Laatste Update: 07:29, 07-01-2024

De hoofdscheidsrechter bij de PDC heeft Raymond van Barneveld tijdens het WK toegesproken. Dat vertelt ex-manager Jaco van Bodegom in de Double Top-podcast. "Raymond speelde met het TOTO-logo op zijn shirt. En dat mag niet."

Zie ook: Programma en uitslagen WK darts | Michael van Gerwen direct na kerst in actie

Van Barneveld kwam afgelopen week voor het eerst in actie op het WK darts. Hij speelde ouderwets sterk tegen de Pool Radek Szaganski en won met 3-0 in sets. "Tijdens de wedstrijd kwam de hoofdscheidsrechter van de PDC ineens naar mij toe", vertel Van Bodegom verder. "Hij vroeg of ik een andere sticker had."

Goede logo

De hoofdsponsor van het WK darts is namelijk Paddy Power, ook een gokbedrijf. Het logo van TOTO mag niet tijdens de wedstrijden gezien worden, maar wel bij de interviews. 'Barney' had eigenlijk een TOTO Dart Kings-sticker op zijn mouw moeten hebben.

Van Bodegom is inmiddels niet de manager meer van de Nederlandse dartslegende. Wel is hij teammanager van de Dart Kings, een team met Van Barneveld, Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Gian van Veen.

'Laat hem met rust'

Hij had liever niet dat de PDC naar Van Barneveld toe zou stappen. "Ik zei van jongens, je gaat dat toch niet in de pauze afplakken. Raymond zit helemaal in zijn focus, dadelijk is hij hierdoor afgeleid", vertel Van Bodegom verder. "Laat hem alsjeblieft met rust. Maar ja, de PDC doet waar ze zelf zin in hebben."

"En toen begon de 2e set en toen viel in de 1e beurt ook nog eens dat logootje eraf. Ik zat al met mijn hoofd tussen mijn benen. Maar gelukkig bleef hij stoïcijns."

Check hier de samenvatting van Raymond van Barneveld - Radek Szaganski: