Barney over demonstratie van Luke Littler: 'Alsof je tegen een dartbot gooit'
i

Getty Images

Barney over demonstratie van Luke Littler: 'Alsof je tegen een dartbot gooit'

Bart van der Wijst • 00:33, 31-12-2023 / Laatste Update: 19:25, 04-01-2024

Raymond van Barneveld stond direct na de oorwassing tegen Luke Littler voor de camera van Viaplay. Barney gaf toe dat er weinig te winnen viel voor hem tegen zijn ontketende tegenstander. De Nederlander gaf de credits aan zijn 40 jaar jongere tegenstander.

"Petje af, toch. Het lijkt wel alsof je tegen een dartbot staat te gooien", sprak Van Barneveld direct na de partij. "Die jongen staat alleen maar te strepen. Ik probeerde echt wel dingen te doen en denk dat ik niet eens zo slecht heb gegooid. Maar hier moet je wel even van bijkomen."

Weinig kansen

Littler was met name superieur in zijn eigen legs. Hij gooide daar een scorend gemiddelde van 122,8 en zo kwam Van Barneveld nooit in de buurt om gevaarlijk te worden. "Op zijn eigen legs is er totaal geen beginnen aan. Dat is niet normaal. Ongelooflijk knap", erkende de Nederlander.

Wie moet Littler stoppen? "Dat interesseert me eigenlijk geen reet. Voor mij is het over. Dat is een hard gelach. Zeker als je ziet dat Anderson eruit gaan tegen Dolan. Er waren kansen. Maar vanavond mag ik niet winnen, dat is duidelijk. Ik moet mijn meerdere erkennen in deze jonge knul. Alle respect voor hem, ik wens hem heel veel succes verder."

Bekijk hier het volledige interview met Van Barneveld: