Ruzie tussen Belgische darters nog steeds niet opgelost: officiële klacht loopt nog
i

Getty Images

Ruzie tussen Belgische darters nog steeds niet opgelost: officiële klacht loopt nog

Jeroen Rooseboom • 10:56, 14-12-2023 / Laatste Update: 01:20, 05-01-2024

De beste 2 darters van onze zuiderburen, Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts, maakten afgelopen zomer openlijk ruzie op de World Cup of Darts. Dat ging zelfs zo ver dat Van den Berg een klacht indiende over zijn teamgenoot. Ondertussen kunnen ze weer samen door 1 deur, maar over de klacht is nog altijd geen uitspraak gedaan.

Tijdens de openingswedstrijd van de Belgen op de World Cup in juni gunden de 2 kemphanen elkaar geen blik waardig. Zelf wilden ze in de media niet vertellen wat er aan de hand was, maar er waren wel geruchten. Zo zou 1 van de 2 iets met de vrouw van de ander hebben of zouden de vrouwen ruzie onderling hebben. Lariekoek, volgens Huybrechts. Toch was de ruzie wel zo serieus dat Van den Bergh een klacht indiende bij de DRA (Darts Regulation Authority).

Lees ook: Programma en speelschema WK darts | Check hier wanneer er gegooid wordt in Ally Pally

Klacht loopt nog

Het is nog steeds onduidelijk waarom de 2 zo kil tegen elkaar deden. Ze zijn nu, met het WK darts voor de deur, wel weer on speaking terms, maar de klacht loopt nog steeds bij de DRA. "De procedure is in volle gang. Een uitspraak zal niet tijdens het WK gebeuren, dat is eerder voor januari of begin februari. Dat het zo veel tijd in beslag neemt, komt door nog andere zaken waarin Huybrechts momenteel verwikkeld is", liet de PDC aan de Belgische krant Het Nieuwsblad weten.

Lees ook: Prijzengeld WK darts: zoveel geld verdienen de darters per ronde