Ryan Joyce laat Gerwyn Price zweten en wint verrassend Players Championship 26

Pim Huberts • 21:34, 19-10-2023 / Laatste Update: 08:21, 05-01-2024

Ryan Joyce heeft verrassend Players Championship 26 op zijn naam geschreven. De Engelsman won in een spannende finale met 8-7 van Gerwyn Price. Het is pas de 2e keer ooit dat de nieuwe nummer 38 van de wereld een Players Championship-toernooi wint.

In de halve finale versloeg hij Ritchie Edhouse met een dik gemiddelde van 105. Door het winnen van het toernooi schrijft hij £12.000 op zijn bankrekening bij.

Nederlanders

Het toernooi was niet succesvol voor de Nederlandse darters. Chris Landman - een darter die niet eens een PDC Tourkaart heeft - behaalde de laatste 16 en was daarmee de beste Nederlander. Kevin Doets viel een rondje eerder uit.

Barney

Raymond van Barneveld verloor opnieuw in de eerste ronde, al was zijn spel niet eens zo slecht. Hij verloor met 6-3 van de Schot Cameron Menzies. Danny Noppert kon in de eerste ronde niet winnen van Arron Monk: 6-4. Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode zijn er deze week niet bij.

Van der Voort verslaat wereldkampioen

Wel was er een opstekertje voor Vincent van der Voort. Hij won met 6-3 van de regerend wereldkampioen Michael Smith. Ook de Amerikaanse Nederlander Jules van Dongen pakte weer belangrijke ponden voor de wereldranglijst.

Chris Landman in actie: