Scheidsrechter Russ Bray is opvallend positief over Gerwyn Price: 'Hij is een echte heer'
i

Pro Shots

Scheidsrechter Russ Bray is opvallend positief over Gerwyn Price: 'Hij is een echte heer'

Brian Vesseur • 13:57, 01-12-2023

Russ Bray is al jaren de bekendste scheidsrechter binnen de dartwereld. De 66-jarige Engelsman kent dan ook alle darters. Over Gerwyn Price, die door veel dartfans niet geliefd wordt, is hij bijzonder positief bij Sport 1.

"Gerwyn is helemaal geen slechte jongen", begint Bray zijn lofzang. "Hij is verre van dat. Sterker nog, hij is een van de sympathiekste mannen die ik ooit heb ontmoet. Serieus, hij loopt van het podium af en is een absolute heer."

Afscheid

Bray neemt na het WK darts van 2024 - dat is de aankomende - afscheid als scheidsrechter. Daarom wordt hij nu extra vaak gevraagd voor een interview, om zijn mening te geven over darters. Sport 1 vroeg ook nog naar de mooiste finale in zijn ogen.

Peter Wright

"Er zijn veel geweldige wedstrijden in Ally Pally geweest, ik kan er niet 1 in het bijzonder noemen. Maar Peter Wright die een paar jaar geleden zijn eerste wereldkampioenschap won, was bijzonder speciaal. De toernooioverwinningen van Gary Anderson en Adrian Lewis waren ook speciaal. Deze waren zeker heel uniek."