Scott Williams wist snel dat Michael van Gerwen te pakken was: 'Toen zag ik het al'
i

Getty Images

Scott Williams wist snel dat Michael van Gerwen te pakken was: 'Toen zag ik het al'

Bart van der Wijst • 01:35, 02-01-2024 / Laatste Update: 05:50, 08-01-2024

Scott Williams zorgde dit WK misschien wel voor de grootste verrassing door favoriet Michael van Gerwen uit te schakelen. Shaggy won met 5-3 en bereikte daarmee de halve finale. Al tijdens het ingooien zag Williams dat er iets te halen viel.

"Als speler probeer je niet te kijken wat de ander doet tijdens het oefenen. Maar je kijkt toch stiekem een keertje. En vaak zat hij 2 tot 3 millimeter eronder (de triple, red.). Heel vaak. Hij leek niet op de Michael waar ik pas tegen speelde op een demonstratiewedstrijd of op de vloer", aldus Shaggy. "Maar daar ga ik niet over klagen."

Van Gerwen

Bij Van Gerwen liep het eigenlijk al vanaf de openingsset niet. De Nederlander miste in het begin veel dubbels en begon daarna ook slecht te scoren. Hij verloor en verdween meteen uit Alexandra Palace zonder een interview te geven.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Op X schreef hij kort: "Niet de manier waarop ik 2024 wilde beginnen. Ik heb vandaag mijn A-game niet gehaald en dit verlies komt hard aan."

WK darts

Voor Williams gaat het toernooi dinsdag verder met een halve finale tegen Luke Humphries. Shaggy kwam nog nooit zo ver op een WK en is al verzekerd van 100.000 pond.

Michael van Gerwen DUMPED OUT by Scott Williams | "I COULD TELL IN THE PRACTICE ROOM HE WAS OFF"

🤯 Shaggy pulls off one of the biggest UPSETS in the World Championship, dumping out MVG to book a place in the semi-finals

🎥FULL INTERVIEW👇🏼https://t.co/9dX8cwW2bG pic.twitter.com/ncveOsM66E

— Darts Now (@DartsNow_) January 1, 2024