Sherrock: 'De andere speelsters hebben niet door wat Ashton en ik voor de sport hebben gedaan'
i

Getty Images

Sherrock: 'De andere speelsters hebben niet door wat Ashton en ik voor de sport hebben gedaan'

admin • 14:11, 15-11-2022 / Laatste Update: 09:21, 07-01-2024

2 jaar geleden was ze nog de verrassing van het WK darts, maar Fallon Sherrock heeft het tegenwoordig heel wat minder naar haar zin in de dartswereld. "Wat ik ook doe, ik krijg de haat toch wel over mij heen."

De inmiddels 28-jarige Sherrock verbaasde in 2019 de gehele dartswereld door als 1e vrouw een partij te winnen op het WK. Daar bleef het niet bij, want na haar zege op Ted Evetts, bond ze ook Mensur Suljovic aan de zegekar. Het leek haar absolute doorbraak, maar sindsdien verloopt haar carrière met veel pieken en dalen. In 2021 haalde ze de kwartfinale in de Grand Slam of Darts en de finale van de Nordic Darts Masters. Maar plaatsing voor het WK lukte echter niet.

Reactie andere speelsters

Vooral de reactie op het niet halen van het WK deed Sherrock pijn. Tijdens de finale van het 19e toernooi in de Women's Series speelde ze voor een publiek van andere speelsters, familie en vrienden voor een WK-ticket. Ze verloor echter van de 18-jarige Beau Greaves, waardoor ze kan fluiten naar het prestigieuze WK. Na afloop van de wedstrijd was het gejuich voor Beau gigantisch aldus Sherrock tegen SkySports.

"Je zou iedereen moeten toejuichen die goed speelt'. Het overkomt me de hele tijd en ik snap niet dat ik er nog niet aan gewend ben." Ze vervolgt: "De andere speelsters hebben niet door wat Lisa Ashton en ik voor de sport hebben gedaan. Ze hoeven echt geen dankjewel te zeggen, maar het interesseert ze gewoon niet en ze zijn allemaal tegen ons. Ze juichen tegen ons en dat is geen fijne omgeving."