Smith wint kwartfinale op Grand Slam en kijkt vol spanning naar Van Barneveld - Price
i

Taylor Lanning/PDC

Smith wint kwartfinale op Grand Slam en kijkt vol spanning naar Van Barneveld - Price

Brian Vesseur • 22:28, 18-11-2022

Michael Smith heeft de 1e kwartfinale op de Grand Slam of Darts gewonnen. Op vrijdagavond was hij met 16-15 te sterk voor Joe Cullen. Heerlijke, gestoorde wedstrijd! En in de halve finale neemt Smith het mogelijk tegen Raymond van Barneveld.

Smith had in de beginfase de overhand, maar kon dat niet echt in scores uitdrukken. Sterker nog: na 8 legs (het format is First to 16) stond het 4-4. Cullen deed dat onder andere met een 170-finish en een 116-finish. Smith had na 9 legs (5-4) een gemiddelde van 109, terwijl Cullen onder de 100 zat. Zomaar ter vergelijking.

Smith liep langzamerhand uit. Na 13 legs stond het 8-5. Daarmee stopte het ook, want Cullen draaide het volledig om: hij kwam met 11-9 voor! Cullen liep vervolgens ietsje uit naar 13-10. Het bleef heel dicht bij elkaar liggen, maar uiteindelijk draaide Smith het wéér om. Hij herpakte zich en won met 16-15. Wát een pot!

Tegenstander in de halve finale

In de halve finale van de Grand Slam of Darts neemt de winnaar het mogelijk op tegen Barney. De Nederlander speelt later op de vrijdagavond tegen de nummer 1 van de wereld, Gerwyn Price. Mooie statistiek: Van Barneveld verloor nog nooit van Price!