Stem! Welke 8 darters moeten meedoen aan de Premier League?
i

Getty Images

Stem! Welke 8 darters moeten meedoen aan de Premier League?

Brian Vesseur • 08:32, 03-01-2024 / Laatste Update: 02:24, 08-01-2024

Het is verstandig om woensdagavond Sky Sports aan te zetten, want daar wordt traditiegetrouw de line-up van de Premier League of Darts bekendgemaakt ná het spelen van de WK-finale. Welke 8 darters moeten volgens jou meedoen aan de Premier League, die vorig jaar werd gewonnen door Michael van Gerwen? Stemmen kan onderaan dit artikel.

Allereerst staat de finale tussen Luke Littler en Luke Humphries op het programma. Humphries deed nog nooit als échte deelnemer mee aan het WK, enkel tweemaal als een contender. De Engelsman is de eerste nummer 1 van de wereld die nog mee moet doen aan de Premier League.

Littler is door zijn zege in de halve finale de nummer 31 van de wereld. Als hij de finale wint, stijgt hij naar plek 9 op de PDC Order of Merit. Dan lijkt het onvermijdelijk dat de pas 16-jarige Littler meedoet aan de Premier League.

Gerwyn Price

Op Instagram deed Gerwyn Price alvast zelf een duit in het zakje. Hij maakte alvast zijn eigen line-up voor de Premier League en koos ook voor Littler. Danny Noppert, de huidige nummer 7 van de wereld, overleefde de schifting van Price niet. Ook Peter Wright mag van Price niet meedoen. In plaats daarvan koos de Welshman voor Chris Dobey.

Stem!

Nu is het jouw beurt. Selecteer hieronder 8 darters die volgens jou mee moeten doen aan de Premier League of Darts! Eerst even de PDC Order of Merit checken? Dat kan hierrr. Let wel: de ranglijst is van vóór het WK darts.

[poll id="3134"]