Stephen Bunting is niet bang voor Michael van Gerwen: 'Ik ben een van de consistentste spelers'
i

Getty Images

Stephen Bunting is niet bang voor Michael van Gerwen: 'Ik ben een van de consistentste spelers'

Marcel Roes • 19:16, 28-12-2023 / Laatste Update: 20:43, 07-01-2024

Stephen Bunting heeft zichzelf donderdag naar de 4e ronde van het WK darts 2024 gegooid. De Engelsman was te sterk voor Florian Hempel. Zijn tegenstander bij de laatste 16 is 3-voudig wereldkampioen Michael van Gerwen.

Bij de persconferentie na zijn zege kreeg The Bullet de vraag hoe hij zijn kansen inschat tegen Mighty Mike. "Ik ben natuurlijk de underdog", zo was Bunting duidelijk. "Er ligt geen enkele druk op mij. Hij heeft bijzonder veel talent."

- Check hier het programma en de uitslagen van het WK darts 2024

Wereldkampioen Bunting

De man uit Liverpool stond al eens in de halve finale van het WK bij de PDC. Trouwens: hij werd zelfs ooit wereldkampioen, al was dat bij de bond BDO, in 2014 (in Lakeside). Maar het is niet zozeer dat die successen hem zelfvertrouwen geven. Wel heeft hij veel aan sessies met een hyponotherapeut die is gespecialiseerd in sport.

"Het is echt geweldig, eerlijk waar", zegt hij daarover. "Ik ben dit jaar zoveel veranderd. Ik voel me energiek, ik ben klaar voor alles wat op mijn pad komt. Ik ben een van de meest consistente spelers in het circuit."

Duitsers

Ook wilden de journalisten van Bunting weten wat hij vindt van de vele Duitsers in de zaal. Hij trapte niet in de val waarin Scott Williams trapte, die over de Tweede Wereldoorlog begon. "Ze gedragen zich keurig", aldus Bunting.

- Lees hier alles over het prijzengeld bij het WK darts 2024