🎥🙄 | Berry van Peer verslaat zéér trage tegenstander in Swedish Masters-finale

Trevor Wagener • 12:26, 21-08-2023 / Laatste Update: 07:19, 12-12-2023

Darter Berry van Peer heeft zijn 2e WDF-titel van het huidige seizoen gewonnen! Zondag was de 26-jarige Brabander met 6-5 te sterk voor de Duitser Liam Maendl-Lawrance in de finale van de WDF Swedish Masters.

Eerder dit jaar was Van Peer al de beste op de Dutch Open. Ook in Malmö gooide Bionic erg lekker. Op weg naar de finale won hij in de kwartfinale van Connor Levett (4-2) en gooide hij na een spannende semi-finale Rickard Tingvall naar huis: 5-4.

Zie ook: Gian van Veen naar gedroomde finale op PDC jeugd-WK

Van Peer hekelt tempo van tegenstander

Tegen Maendl-Lawrance was Van Peer ook op dreef, maar wel had hij zichtbaar moeite met het trage tempo van zijn opponent. Maendl-Lawrance nam per worp ruim de tijd, tot ergernis van Van Peer. De Nederlander, die zowat 3 keer sneller klaar was met zijn beurt dan zijn opponent, wierp demonstratief een blik op zijn klokkie. Het bracht Van Peer niet van de wijs: hij overleefde een matchdart tegen Maendl-Lawrance.

Beau Greaves

Bij de vrouwen boekte dartstopper Beau Greaves dubbelsucces in Scandinavië: zaterdag schreef de 19-jarige de Swedish Open op haar naam, om zondag in de finale van de Swedish Masters Kirsi Viinikainen te verslaan: 5-2.

Berry van Peer has won the Swedish Masters!!!

The Dutch Open Champion beat the likes of Benjamin Drue Reus and Connor Levett before surviving a matchdart in a 6-5 final win over Liam Maendl-Lawrance!

It also puts ‘Bionic’ in the last provisional spot for Lakeside 2023! pic.twitter.com/XnG5aHPSSc

— Wim’s Dutch Darting Corner (@DartsDutch) August 20, 2023

Swedish masters CHAMPION😁🥳🥳

— Berry van peer (@Berry_vp) August 20, 2023

2023 WDF World Championship | Reserve List

Berry van Peer wins a second WDF-titel of the year, which puts him into a provisional World Championship-spot.

Liam Maendl-Lawrance his WC-debut looks secured. A little bit more than 2 months to go till cut-off. pic.twitter.com/gYTk4KzOtH

— Jetze Jan Idsardi (@JJIdsardi) August 20, 2023