Dit is waarom de World Cup of Darts toch wél belangrijk is voor de wereldranglijst
i

PDC

Dit is waarom de World Cup of Darts toch wél belangrijk is voor de wereldranglijst

Pim Huberts • 00:54, 19-06-2023 / Laatste Update: 04:12, 12-12-2023

Gerwyn Price en Jonny Clayton wonnen voor Wales het WK voor landenteams, een invitatietoernooi van de PDC. De World Cup of Darts - de officiële naam van het toernooi - telt niet mee voor de wereldranglijst, maar toch kan het toernooi indirect wél belangrijk zijn voor de ranking.

Het toernooi telt niet mee voor de wereldranglijst, omdat dit anders oneerlijk zou zijn voor darters uit landen die niet met het toernooi mee mogen doen. De PDC kiest namelijk zelf het merendeel van de deelnemende landen.

Telt de World Cup of Darts mee voor de wereldranglijst?

Toch is het toernooi indirect wel van belang voor de Order of Merit. De finalisten van het koppel-WK plaatsen zich namelijk voor de Grand Slam of Darts, een toernooi dat wel voor de wereldranglijst meetelt.

Zo plaatst Gary Anderson zich als verliezend finalist voor de Grand Slam, terwijl dit als individu misschien niet was gelukt. In 2021 mocht laagvlieger John Henderson via dezelfde route meedoen.

Grand Slam

De Grand Slam of Darts wordt van 11-19 november gehouden in Wolverhampton. Vrijwel iedere toernooiwinnaar (en soms finalisten) van het afgelopen seizoen kwalificeren zich voor de major.