Welke toernooien zitten er nog tussen de Grand Slam en het WK darts?
i

PDC Darts

Welke toernooien zitten er nog tussen de Grand Slam en het WK darts?

Brian Vesseur • 18:37, 15-11-2023 / Laatste Update: 22:00, 05-01-2024

De Grand Slam of Darts staat bekend als hét toernooi om op te warmen voor het WK darts. Van de darters die het goed doen op de Grand Slam, wordt in december en januari veel verwacht op het WK. Maar er zitten nog een paar toernooien tussen de Grand Slam en het WK darts. Check hier welke darttoernooien je nog meer in de gaten moet houden.

Welke toernooien vóór het WK darts?

1 toernooi steekt er met kop en schouders boven uit: de Players Championship Finals. Alle darters die goed hebben gepresteerd tijden de tientallen Players Championship-toernooien mogen zich melden voor de Finals. Dat toernooi staat van 24 tot en met 26 november op het programma. Michael van Gerwen won het toernooi al 6 keer, waaronder vorig jaar. Er doen liefst 12 Nederlanders aan mee en 13 als je Jules van Dongen meetelt.

LEES OOK: Dit zijn de achtste finales op de Grand Slam of Darts: 2 Nederlanders door

Kwalificatie voor WK darts

Vervolgens staat 1 dag later, op 27 november, nog een kwalificatie voor het WK darts op het programma in Barnsley. Dat toernooi is voor alle darters met een Tour Card, die nog geen plekje op het WK hebben bemachtigd. En dat is eigenlijk het laatste toernooi voor het WK darts, want het enige andere toernooi voor het WK, is het... WK?

WK op Lakeside

Van 2 tot en met 10 december staat namelijk nog het WDF WK darts op het programma, voor de iets mindere darters. Beau Greaves, dé grote naam bij de vrouwen, kiest dit jaar bijvoorbeeld nog voor het WK op Lakeside. Mindere prijzenpot, maar wel kans om verder te komen.

Ten slotte staat van 15 december tot en met 3 januari het échte WK darts - bij de PDC - op het programma.