TV-gids: zo laat op deze zender is Michael van Gerwen in halve finale World Matchplay
i

PDC

TV-gids: zo laat op deze zender is Michael van Gerwen in halve finale World Matchplay

Eimert Pruis • 10:15, 24-07-2021 / Laatste Update: 13:39, 05-01-2024

Tussen al het olympische geweld door is er zaterdag ook gewoon darts. De World Matchplay maar liefst en de halve finales staan op het programma. Michael van Gerwen staat daarin en treft Peter Wright. Een herhaling van de WK-finale van 2020.

Gaat Mighty Mike eindelijk zijn 1e titel van 2021 pakken? Het groene dartsmonster moet dan wel even af zien te rekenen met Wright. Snakebite is in topvorm en overtuigde in alle wedstrijden op de Matchplay tot nu toe. Zo won hij in de kwartfinale met 16-7 van Michael Smith.

Van Gerwen heeft veel moeite tot nog toe. Zo kwam hij tot een voor hem doen heel slecht niveau in de kwartfinale tegen Nathan Aspinall. Hij faalde veel op de dubbels maar had geluk dat Aspinall een nog slechtere dag had: 16-9.

Waar en hoe laat?

Eerst staat de andere halve finale op het programma in Blackpool. Die gaat tussen de Belgische titelverdediger Dimitri van den Bergh en de Pool Krzystof Ratajski en begint om 20.15 uur. Daarna volgt Van Gerwen-Wright, waarschijnlijk omstreeks 21.45 uur.

De hele dartsavond in Blackpool wordt uitgezonden op RTL7. Na een dagje Olympische Spelen volgt er dus ook nog een mooi dartsavondje.