Hierom draagt Raymond van Barneveld oordoppen tegen Luke Littler op WK darts
i

Getty Images

Hierom draagt Raymond van Barneveld oordoppen tegen Luke Littler op WK darts

Jeroen Rooseboom • 14:35, 30-12-2023 / Laatste Update: 18:40, 04-01-2024

Raymond van Barneveld mag zaterdagavond aantreden voor zijn achtste finale op het WK darts tegen Luke Littler. De dartsveteraan uit Nederland kan altijd op veel steun rekenen van het publiek, maar heeft toch een belangrijke beslissing genomen: hij gaat met oordoppen spelen tegen de 16-jarige Engelsman.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Van Barneveld gaat niet mee in de enorme mediahype rondom zijn clash met de jonge Littler. "Om te lezen dat hij vroeger in zijn luier juichte als Barney speelde is natuurlijk geweldig. Dat ik zijn idool ben? Fantastisch, maar dat doet me niets. Daar ben ik keihard in. Ik snap dat hij gehyped wordt, maar je moet gefocust blijven."

Nooit bang

"Ik ben niet snel onder de indruk van 106 gemiddeld (van Littler in de wedstrijd tegen Christian Kist, red.), ik speel tegen het bord. Ik was nooit bang voor Phil Taylor, niet voor Michael van Gerwen en niet voor Luke Humphries en dus ook niet voor Luke Littler."

Waarom draagt Raymond van Barneveld oordoppen tegen Luke Littler?

Toch heeft Barney wel voorzorgsmaatregelen genomen voor de wedstrijd tegen Littler. "Ik speel met oordoppen. De Barney Army steunt mij altijd, maar tegen een 16-jarig talent uit Engeland weet je dat het de andere kant op kan gaan."

Engeltje

De 5-voudig wereldkampioen speelde in de vorige ronde tegen Jim Williams en dat ging allesbehalve makkelijk. Het was dat de Welshman zoveel dubbels miste, anders was de geboren Hagenaar al uitgeschakeld. "Hij miste ongelooflijk veel pijlen op de dubbels. Misschien zat er een engeltje op mijn schouder", zei hij na die wedstrijd.

"Ik ben echt heel erg geschrokken van mijn niveau. Ik geloof niet dat ik bij het ingooien een keer 60 heb gegooid. En dan in de wedstrijd: 60, 60, 60. Dat doet wat met je. Ik voelde me totáál niet zoals de afgelopen week. Als ik dit tegen Luke doe, krijg ik alle hoeken van de zaal te zien."