Van Duijvenbode had last van 'externe factoren': 'Tjongejongejonge, grootste wedstrijd uit mijn leven'
i

Lawrence Lustig/PDC

Van Duijvenbode had last van 'externe factoren': 'Tjongejongejonge, grootste wedstrijd uit mijn leven'

admin • 17:25, 01-01-2021 / Laatste Update: 01:33, 08-01-2024

Dirk van Duijvenbode baalde natuurlijk van zijn uitschakeling op het WK darts. Dat zei de Nederlander na afloop van zijn verloren kwartfinale tegen Gary Anderson voor de camera van RTL 7.

Zijn 1e set, waarin Van Duijvenbode Anderson brak, ging perfect en de weg lag open voor een mooie pot. Maar toen ging er echter iets 'mis'. "Ik was door externe factoren afgeleid en kreeg dat maar niet uit mijn systeem." Wat dat dan precies was? "Dat ga ik niet beantwoorden."

Oppeppen

"Ik probeerde me wel op te peppen, maar het ging op een gegeven moment helemaal niet meer", ging de Aubergenius verder. "Tjongejongejonge. Als ik 2-0 maak, wordt het gewoon een ruime overwinning voor mij - dat weet ik zeker. En nu sta ik hier. Na de grootste wedstrijd uit mijn leven."

Knikkers

Toch kon Van Duijvenbode trots zijn op zichzelf. "Ik heb een prima WK gespeeld. Mijn minimale doel van de kwartfinale en mijn echte doel de halve finale. Persoonlijk voelde ik me ook goed en dan kan het gewoon gebeuren dat je verliest. Hij (Anderson, red.) heeft goed gespeeld en gooide stukken beter dan in de voorgaande rondes. Meer kan ik er niet van maken. Hier worden uiteindelijk de knikkers verdeeld en ik kwam niet opdagen. Niks aan te doen."